Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Magiczna owca

d'emploi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Minecraft poradniki: Magiczna owca

Poradnik ten pokazuje jak można wykorzystać pewną zależność dotyczącą zachowania zwierząt.

PLUSY

+oryginalne w tworzeniu mechanizmów

+można wykorzystać owce na coś innego niż chodzącą wełnę

MINUSY

~czasem zwierzęta są głupie ._.

~owca nie zawsze jest pod reką...

UWAGI

~zboże przydaje się do przyciągania owcy

Chcesz ze mną pogadać? Wejdź na mój kanał i przeczytaj opis (nie będę reklamować tu żadnych adresów)

Opublikowano

Można wykorzystać to tak samo z creeperami i ocelotem. Umieszczasz creepery w komorach , a ocelota zawsze masz przy sobie ;)

prawdziwasygnatura.png

Opublikowano

Można wykorzystać to tak samo z creeperami i ocelotem. Umieszczasz creepery w komorach , a ocelota zawsze masz przy sobie ;)

Niestety gra tak jakby nie zapamiętuje położenia agresywnych moobów na dłuższy czas jak to się dzieje w przypadku moobków przyjaznych.

Dlatego gdy np. odejdziemy od naszej bazy do której koncepcja wejścia jest na bazie systemu z creeperem i ocelotem, to po powrocie w określonych miejscach nie będzie creeperów a tym samym system nie zadziała. Dlatego jedynym słusznym wyjściem będzie użycie schematu z wilkiem i owieczką :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ciekawy pomysł leci plusik | dobrze nakręcony filmik, dobra jakość audio, bez jąkania się

03082059994152820902.jpg

Pomogłem? Jeśli tak daj plusika! Proszę o zdjęcie kilku%!

Opublikowano

Ludzie zaskakują mnie pomysłowością. Dlaczego ja nie jestem taki kreatywny? :[ Filmik nic dodać nic ująć, nie jąkasz się, masz przyjemny głos, mikrofon bez szumów. Wszystko idealnie. Like'a dałem już wcześniej :)

Game Over

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...